Μεσολόγγι Α.Ε.

Σταύρος Κλαουδάτος Παραδοσιακά Γαλακτοκομικά Προϊόντα

Προφίλ

Η ανάγκη αναζήτησης μιας καλύτερης τύχης στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου οδήγησε τον ιδρυτή της επιχείρησης Κλαουδάτου, τον Σταύρο Κλαουδάτο τον πρεσβύτερο μακριά από την Κεφαλονιά και τον δικό του τυροκόμο πατέρα στα 1897.

kalyba 01Η μέθοδος τυροκόμησης γινόταν, κατά την αρχαιότερη παράδοση της, με τη συλλογή του γάλακτος και την επεξεργασία του μέσα σε αχυρένιες καλύβες για πολλά χρόνια.

Με την αρωγή του γιου του Δημήτρη ,το 1961 χτίζεται το πρώτο τυροκομείο σε λιθόκτιστο κτήριο στον Αστακό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής.

Ο ίδιος αυτός σκαπανέας τυροκόμος μεταφέρει την έδρα της επιχείρησης και φτιάχνει ένα νέο τυροκομείο στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα εφ όσον η συλλογή της πρώτης ύλης- του αιγοπρόβειου γάλακτος-καθίσταται ευκολότερη και μαζικότερη.

Έκτοτε, η τεχνολογία σε απόλυτη σύμπλευση με την παράδοση αναζητά νέους τρόπους βελτίωσης της παραγωγής, για να φτάσουμε στο 2004 στη λειτουργία της νέας τυροκομικής μονάδας που λειτουργεί υπό την απόλυτη πιστοποίηση του κώδικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση ποιότητας και προδιαγραφών παραγωγής και διακίνησης τροφίμων.

Η θέληση για πρόοδο και δουλειά, η μετάδοση εμπειρίας και τεχνογνωσίας από τον πατέρα στο γιο ώθησε τον σημερινό ιδιοκτήτη Σταύρο Κλαουδάτο το νεότερο, που εργάστηκε παιδιόθεν στο πλευρό του πατέρα του δίνοντας έμπνευση στο προσωπικό και πνοή στο όραμα να μετατρέψει την εταιρεία σε Α.Ε. αυξάνοντας τις δυνατότητές της.

Με αυτό το όραμα και την φιλοδοξία καθοδηγεί την Πέμπτη γενιά, τα παιδιά του και ιδιαίτερα τους γιούς του Δημήτρη και Γιάννη στη διατήρηση όχι μόνο του ονόματος και της καλής φήμης των τυροκομικών Κλαουδάτου αλλά και στο σεβασμό στις αξίες της σωστής τέχνης και παράδοσης.Copyright © 2019. All Rights Reserved.